HET GEBOUW

Een industrieel ontwerp in een hypermoderne woonomgeving

Van Nieuwenhuizen N.V. is een zevenlaags complex met 96 appartementen, waarvan 88 met een middeldure huur. Er zijn in totaal maar liefst 16 typen woningen welke wij hebben onderverdeeld in vier hoofdtypes, variërend in grootte van Medium tot XX-Large. Alle appartementen beschikken over een berging en parkeerplaats op de begane grond. 42 parkeerplaatsen zijn onder het complex gelegen. De overige parkeerplaatsen zijn gelegen aan de voorzijde van het gebouw.


Duurzaam en eigentijds

Het appartementencomplex combineert de sfeer van oud industrieel erfgoed met een hypermoderne woonomgeving. Het ontwerp is geïnspireerd op het wereldberoemde ‘Flatiron Building’ (het strijkijzergebouw) in New York. Op de kopse kanten van het V-vormige gebouw is de relatie met industrieel erfgoed goed zichtbaar in de toegepaste mozaïeken van de scheepskraan en het fabrieksgebouw.
 

Van Nieuwenhuizen Nu

Van Nieuwenhuizen Nu
 

 

Bijzondere kenmerken

Bijzonder zijn de appartementen op de ronde kant van het gebouw. Hier heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Het gebouw ademt de sfeer van lang vervlogen tijden, maar is tegelijkertijd voorzien van eigentijdse duurzame oplossingen, zoals stadsverwarming en zonnepanelen. Ook is het gebouw gasloos.